Eik is een natuurproduct; elke nerf, kleurschakering of noest is verschillend en dit maakt een eikenmeubel net uniek. Uiteraard is een goede bescherming en verzorging essentieel. Daarom schenken wij gratis WOCA onderhoudszeep (750 ml) bij elk Mintjens-meubel in olieafwerking in een “Pure kleur”.

Dagelijks onderhoud doe je met een licht-vochtige doek of stofdoek.
Door regelmatig te behandelen met zeep voed je het meubel meer en zal de bescherming verhogen.

Gebruiksmethode Natuurzeep

Het oppervlak wordt terug egaal en mogelijke vlekken of strepen van dagelijks gebruik verdwijnen. Je kan van dit product niet te veel gebruiken. In geval van vlekken (bv. cola of wijn) kan je deze zeep ook gebruiken. Bij zeer hardnekkige vlekken bestaan er reinigingsmiddelen van Woca in de handel zoals WOCA Super ontvlekker of WOCA Intensiefreiniger.

    1. Schud de flacon krachtig voor gebruik.
    2. De zeep aanbrengen doe je zeer eenvoudig door gelijkmatig te vernevelen op het oppervlak.
    3. Laat de zeep een aantal minuten inwerken.
    4. Veeg het overtollige product weg met een pluisvrije katoenen doek (geen microvezeldoek).
    5. Laat de zeep een aantal minuten inwerken.

Let goed op met water! Overvloedig gebruik van water heeft als gevolg dat de olielaag aangetast wordt en er een witte verkleuring ontstaat.

Bij sterke verontreiniging (vet, alcohol, vochtigheid, enz.) gebruikt u best een pluisvrije doek & WOCA® Natuurzeep in Spray (gratis bij een meubel in Pure kleur). Steeds in de richting van de houtstructuur wissen en niet te hard wrijven, het oppervlak kan hierdoor gaan blinken.

Gebruik nooit wondermiddelen, sprays, detergenten, schuurpapier, staalwol of bijtende producten omdat deze de olielaag zullen aantasten. Er zullen grauwe, matte of glanzende vlekken ontstaan die niet meer verwijderd kunnen worden.