Onze passie voor hout

Passie voor hout

Zeg niet zomaar een meubel...

Vanaf de eerste ruwe schets op papier tot aan de levering van het afgewerkte meubelstuk werken er meer dan 170 mensen met een passie voor hout en interieur. Deze medewerkers leggen dag in dag uit hun hart en ziel in het maken van deze eikenhouten topproducten. Ontmoet enkele van onze collega’s met een passie voor hout. 

Conny Janssen - Medewerker Eindafwerking

Ik zie het volledig afgewerkte product als laatst voordat het wordt ingepakt.

Elk meubel doorloopt een lang proces met vele tussenschakels, het geeft me veel voldoening “when a plan comes together”.

1. Conny Janssen
Bart Coolen

Bart Coolen – Designer

Elk meubelstuk vertrekt vanuit een wild idee, een vage schets of een specifieke behoefte.

Het ogenblik dat een meubel uiteindelijk klaar is, voelt telkens opnieuw een beetje aan als de eerste schooldag. Zal het in de smaak vallen? Kloppen de verhoudingen? Is het meubel handig in gebruik?

Kurt Mortier – Operations Manager

Kwaliteit leveren is onze hoofdprioriteit.

Ik ben er van overtuigd dat wij het verschil kunnen maken door kritisch te zijn en enkel genoegen te nemen met de hoogste kwaliteitsvereisten.

Kurt Mortier
Patrick Celis

Patrick Celis – Medewerker spuitafdeling

Elk meubelstuk is uniek want hout is een natuurproduct en de noesten, nerven en structuur in elke boom zijn verschillend.

Dit maakt houten meubelen net boeiend en onderscheidend. Het kleuren van hout is dan ook echt vakwerk waarbij heel wat ervaring en oog voor detail komt bij kijken.

Christophe Michielsen – Modelmaker

Ik heb het voorrecht om mee te werken aan de geboorte van elke nieuwe interieurcollectie.

Samen met de designers vertalen wij de technische tekeningen naar een sterk, stabiel en praktisch meubelstuk.

Christophe Michielsen – Modelmaker
Sigrid Thomas – Sales Manager Mmood

Sigrid Thomas – Sales Manager Mmood

Als “designaddict” heb ik een passie voor alles wat mooi is en een meerwaarde geeft aan je interieur.

Als het object ook nog een extra functie heeft waardoor het mensen kan doen verbazen, kan dit me echt gelukkig maken. Slimme objecten met stijl zijn helemaal mijn ding.

Carl Mintjens – CEO

Het is een hele eer om het levenswerk van mijn vader verder te zetten met het allergrootste respect voor mens en natuur.

Mintjens Group is nog één van de weinige meubelfabrieken in België. We houden vast aan deze traditie omdat we goede ethische waarden en normen belangrijker vinden dan uit te wijken naar lageloonlanden.  

Carl Mintjens – CEO
René Verwimp - IMA technieker

René Verwimp -IMA technieker

Technologie staat niet stil, bij Mintjens group zetten we voortdurend in op innovatieve en vernieuwende productieprocessen om het beste resultaat op de efficiëntste manier te bekomen.

Greet Lemmens – Marketing Manager

Interieur en emoties gaan hand in hand. Het kopen van meubelen is namelijk geen rationele aankoop.

Het is daarom mijn taak om onze producten op een zo aantrekkelijk mogelijke manier te presenteren aan de hand van knappe foto’s, leuke brochures, een dynamische website en mooie beurspresentaties. Hierbij staan beleving, storytelling en klantgerichtheid steeds centraal.

Greet Lemmens – Marketing Manager
Patricia Verhoeven – Medewerker machinehal

Patricia Verhoeven – Medewerker machinehal

Frezen, boren, borstelen, schuren,... in de machinehal worden de aparte onderdelen klaargemaakt om daarna samen te voegen in de montage.

De meeste machines zijn computergestuurd maar er komt toch nog heel wat mankracht (of vrouwkracht) bij te pas. Als één van de weinige vrouwen weet ik mijn mannetje zeer goed te staan.

Edward Mintjens – Commercieel directeur

Ik ben oprecht trots op ons verkoopteam dat dag in dag uit zijn uiterste best doet om alles in goede banen te leiden. Zo staan we in zeer nauw contact met de klant, zowel de account managers op de baan als de collega's van de binnendienst zijn steeds bereid om zo goed mogelijk te helpen.

Bij Mintjens Group denken we steeds in oplossingen en staat de relatie met de klant centraal. Dit is meteen ook één van onze grootste troeven als op-en-top Belgisch bedrijf. 

Edward Mintjens – Commercieel directeur