Maatwerk meubelen uit duurzaam hout

100% duurzame en ecologische meubels

Op zoek naar duurzame en ecologische meubels op maat? Dan is Mintjens de meubelmaker die je zoekt. 
Je vindt bij ons kwalitatieve en stijlvolle meubelen op maat, volledig duurzaam en uitsluitend lokaal geproduceerd. Wist je bijvoorbeeld dat we onze productie volledig laten draaien op hernieuwbare energie? Daardoor kunnen we jou een vaste prijs garanderen. En dat voor wel een volledig jaar!

Hernieuwbare energie via eigen zonnepanelen en biomassacentrale

Hernieuwbare energie speelt een belangrijke rol in het productieproces van onze houten meubelen. We investeren al decennialang in groene energie. Zo wekken we bijvoorbeeld onze eigen groene energie op met zonnepanelen en gebruiken we efficiënte ecologische verwarming. We voorzien onze warmte namelijk met een eigen biomassacentrale.

Lees meer over hoe we bij Mintjens inzetten op hernieuwbare energie.

Duuzaam hout uit eigen bos als grondstof

Bij Mintjens gebruiken we enkel duurzame materialen als grondstoffen voor onze meubels. Ons hout komt voor 100% uit eigen bossen. Dankzij ons actief bosbeheer planten we een nieuwe boom voor elk meubel dat we maken. Zo dragen we ons steentje bij aan een groenere toekomst. 


Meer weten over het duurzaam beheer van onze eigen bossen? Lees hier meer over hoe we hout als hernieuwbare grondstof kunnen inzetten .

Lokale focus en korte productieketen

Bij Mintjens hechten we veel belang aan lokale productie en een korte productieketen. Daarom produceren onze vakmensen met jarenlange ervaring al onze meubels in ons atelier te Westmalle . Hierdoor kunnen we niet alleen een betere kwaliteit garanderen, maar ook een kortere productietijd realiseren.
En dat is niet het enige voordeel. Doordat we onze meubels ecologisch en lokaal produceren, is er minder CO2-uitstoot omdat er minder transport bij komt kijken. Door zelf te zorgen voor transport, levering en plaatsing kan er ook heel wat bespaard worden op verpakkingsmateriaal. En zo is 100% lokale, Belgische productie niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor onze klanten.

Wij garanderen je een vaste prijs voor onze duurzame meubelen

Samen voor een toekomst!

Bij Mintjens vinden we het belangrijk dat onze klanten kunnen meegenieten van onze duurzame aanpak.

Daarom bieden we een garantie op de vaste prijs van onze meubels op maat gedurende een jaar. 


We zijn in staat om deze garantie te bieden dankzij onze eigen grondstof- en energievoorziening. Met meer dan 60 jaar ervaring in de meubelmakerij zijn we een betrouwbare partner voor jouw project op maat.

Bezoek onze showroom >

Ga jij voor een modern én duurzaam interieur op maat?

Laat je inspireren door het maatwerk van Mintjens In onze brochure. Je leest er ook meer over het duurzame verhaal van Mintjens..

Download de brochure >

Offerte op maat

Wil je graag een gratis offerte aanvragen? Maak een afspraak in één van onze showrooms en onze experts staan voor je klaar.

Vraag je gratis offerte >