Onderhoudstips

  Elk Mintjens-meubel heeft wat extra liefde en aandacht nodig. Hieronder enkele tips en tricks. 

  Eik is een natuurproduct en heeft een jarenlange geschiedenis achter de rug alvorens het verwerkt wordt tot een meubel. Zo heeft elke eikenboom een eigen verhaal doordat het wordt blootgesteld aan verschillende schommelingen in temperatuur, licht en vochtigheid. Hierdoor is elke nerf, kleurschakering of noest verschillend en maakt dit je meubel net uniek. 

  We kleuren en behandelen onze meubelen zo efficiënt en duurzaam mogelijk, eikenhout is en blijft echter een “levend” natuurproduct dat doorheen de jaren van kleur blijft evolueren omwille van het licht en de vochtigheid. Je meubel maakt namelijk een natuurlijk verouderingsproces door, net zoals jij en ik. Een eikenmeubel is echter uniek en heeft een fantastisch verhaal achter de rug. Hier kan natuurlijk niets tegenop. 

  Gepoederlakt metaal

  Gebruik geen agressieve producten zoals oplosmiddelen of alkalische detergenten, maar reinig de oppervlakken met water of met een pH-neutraal detergent. Spoel ze af en droog ze vervolgens met een absorberende doek. Let op plaatsen waar de reinigingsproducten zich kunnen opstapelen. 

  We raden aan om elk reinigingsproduct eerst te testen op een onzichtbare plaats. 

  Keramiek

  Vlekbestendig

  Keramiek is ongevoelig voor vlekken en erg gemakkelijk te onderhouden. Wijn, jam- en vetvlekken kunnen in een handomdraai worden schoongemaakt met een spons of borstel en zeepwater. 

  Hitte, en koudebestendig

  Warme potten kunnen rechtstreeks op het blad gezet worden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over beschadigingen.

  Bestendig tegen zuren en chemicaliën

  Huishoudelijke zuren laten geen sporen achter.

  Krasbestendig en hygiënisch

  Het gebruikte keramiek in onze meubelen is bestand tegen krassen. Hierdoor is keramiek erg hygiënisch. 

  Getemperd glas

  Gehard veiligheidsglas

  Al het glas dat in onze meubels is verwerkt, is gehard veiligheidsglas, waardoor het extra sterk is. Het glas is kleurvast en zeer makkelijk te reinigen. Glas kan wel krassen, dus trek daarom geen scherpe voorwerpen over het oppervlak. Glas kan goed tegen warmte, maar is niet hittebestendig, zet daarom geen theelichtjes, pannen en andere warme voorwerpen op het oppervlak.